Известие

Collapse
No announcement yet.

Радио-касетофон Alfa 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Радио-касетофон Alfa 146

Здравейте на всички!

Днес си купихме с приятелката ми, Alfa Ромео 146 - 1.4 TS - 1999г.
    Та въпроса ми е, понеже има оригиналния радио-касетофон на
    който пише Alfa Romeo и на него пише че управлява СД чейнджър.
    Така ли е наистина и ако е така какъв чейнджър мога да му свържа.
    Мерси предварително.

Re: Радио-касетофон Alfa 146

Първоначално публикувано от ZZR
    Здравейте на всички!

Днес си купихме с приятелката ми, Alfa Ромео 146 - 1.4 TS - 1999г.
    Та въпроса ми е, понеже има оригиналния радио-касетофон на
    който пише Alfa Romeo и на него пише че управлява СД чейнджър.
    Така ли е наистина и ако е така какъв чейнджър мога да му свържа.
    Мерси предварително.
    Честито колега, пусни малко снимки на новата красавица да я видиме....
    А относно чейнджъра - имаш мисля, че 2 варианта. Единия да си сложиш чейнджър с УКВ връзка към касетофона ти (ама май звука не е хубав). А другия е да си купиш съвместим чейнджър...оригиналните кастофони май бяха Blaupunkt, та и чейнджъра трябва да е такъв..ако някой знае повече да каже...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Ако пък напишеш и модела на касетофона ще стане по лесно
      146 1.4T.S. 98 бивша

Comment

Днеска го извадих и видях че е PHILIPS. A модела е : 22DC449/25S

Comment

май по - лесно е да си купиш някоя евтина МП-3 ка за същоте пари за които ще вземеш ченджъра
          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
            май по - лесно е да си купиш някоя евтина МП-3 ка за същоте пари за които ще вземеш ченджъра
            и според мен ще е по удачно да вземеш някой мп3 плеър отколкото да слагаш ченджър на обикновен касетофон, пък бил и със надпис алфа ромео то ти си решеваш
            Lexus Is200
            Honda CBR 600 F4i

Comment

Благодаря за мнениата.

Comment

Ще използвам темата за да ви попитам за оригиналното радио. Та колата дойде с касетофон, на който си пише Алфа ромео, с дисплей, RDS, копчета, алабала, и е такъв голям, има си ниша(да си слагаш разни неща) към него. Ако трябва ще го снимам и ще напиша модела. Та въпроса ми е следния. Тоя касетофон му работи само копчето за пускане и нищо друго. Другите копчета не функционират. Трябва да му въведа код ли? Или просто е преебан? И ако трябва код, който аз нямам, в книжката за касетофона пише, че по принцип кода бил на картонче на ключодържателя на колата. Аз имам код карта, там за ключовете. Това ли е код-а и за касетофона или просто има отделно картонче и се е затрило през годините? Мерси предварително.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dermeister
                  Ще използвам темата за да ви попитам за оригиналното радио. Та колата дойде с касетофон, на който си пише Алфа ромео, с дисплей, RDS, копчета, алабала, и е такъв голям, има си ниша(да си слагаш разни неща) към него. Ако трябва ще го снимам и ще напиша модела. Та въпроса ми е следния. Тоя касетофон му работи само копчето за пускане и нищо друго. Другите копчета не функционират. Трябва да му въведа код ли? Или просто е преебан? И ако трябва код, който аз нямам, в книжката за касетофона пише, че по принцип кода бил на картонче на ключодържателя на колата. Аз имам код карта, там за ключовете. Това ли е код-а и за касетофона или просто има отделно картонче и се е затрило през годините? Мерси предварително.
                  Най-вероятно радиото ти е блокирало и трябва да чакаш хх минути, за да ти даде възможност да вкараш кода. А той трябва да е на отделно картонче, на което пише Security code, различно от тези на колата.
                  sigpicex
                  147Q2
                  300bhp/606nm
                  Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро
                    Най-вероятно радиото ти е блокирало и трябва да чакаш хх минути, за да ти даде възможност да вкараш кода. А той трябва да е на отделно картонче, на което пише Security code, различно от тези на колата.
                    Е значи го нямам кода. Иначе радиото работи, като го включих първия път нещо се помпах на всички копчета и като понатисках копчетата за касетофона започна да търси станция и застана на 105 (там е Дарик радио поне) и от тогава си седи там. Включва се, изклкючва се, свири, нищо друго не работи.
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Щом свири, значи не е от кода. Обаче не му вади захранването, тогава ще ти го иска, ако не е премахнат. Може нещо да не контактува добре, разгледай го внимателно.
                      sigpicex
                      147Q2
                      300bhp/606nm
                      Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

а това радио случайно да е с падащ панел или да е флип даун ?
                        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
                          а това радио случайно да е с падащ панел или да е флип даун ?
                          Падат му само копчетата, демек нещо като падащ панел.
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

пробвай да почистиш пиновете - напръскай ги с контактен спрей - след това го рестартирай - набери кода и виж дали яще тръгне

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:46.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                              X